Η Energean Oil & Gas, ανακοινώνει ότι η Επίσημη Αρχή του Υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου, επικύρωσε την άδεια παραχώρησης, που αφορά στη μεταφορά του 60% επί των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης του West Kom Ombo (WKO) Block, από την Groundstar Resources στην Aegean Energy Egypt, θυγατρική του Ομίλου Energean Oil & Gas.

Η Energean Oil & Gas, ανακοινώνει ότι η Επίσημη Αρχή του Υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου, επικύρωσε την άδεια παραχώρησης, που αφορά στη μεταφορά του 60% επί των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης του West Kom Ombo ( WKO) Block, από την Groundstar Resources στην Aegean Energy Egypt, θυγατρική του Ομίλου Energean Oil & Gas. Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει η έγκριση επιπλέον ποσοστού 20%, που θα οδηγήσει στη δημιουργία οριστικού χαρτοφυλακίου - επί των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης για την Energean Oil & Gas - ανερχόμενου σε συνολικό ποσοστό 80%. Παράλληλα, η Ενεργειακή Αιγαίου ορίζεται πλέον ως ο επίσημος «Διαχειριστής» της άδειας παραχώρησης ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων του West Kom Ombo Block, με την Groundstar να διατηρεί μερίδιο της τάξεως του 10%.

 

Συμπληρωματικά, έχουν αποκτηθεί όλες οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές, που αφορούν στην προετοιμασία υλοποίησης των γεωτρήσεων. Επιπλέον, όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έναρξη της πρώτης εξερευνητικής γεώτρησης βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή οδού πρόσβασης μήκους 30 km, η υποδομή για την εγκατάσταση του γεωτρύπανου, ενώ έχει αποκτηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός. Τέλος το συμβόλαιο εκτέλεσης της γεώτρησης υπεγράφη με την εταιρεία Sino Tharwa Drilling Company, ενώ οι υπηρεσίες υποστήριξης θα διενεργηθούν από την Halliburton. Η έναρξη των γεωτρήσεων αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου.