Συμβατή με την Κοινοτική Νομοθεσία η Συμφωνία Βουλγαρίας-Ρωσίας για τον South Stream

Η Βουλγαρία συμβουλεύθηκε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό «South Stream» και έλαβε υπόψη τις συστάσεις της Κομισιόν. Αυτό ανακοίνωσε η Μαρλένε Χόλτσνερ, εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Γιότινγκερ
από Βουλγαρική Ραδιοφωνία
Δευ, 15 Νοεμβρίου 2010 - 17:16
Η Βουλγαρία συμβουλεύθηκε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό «South Stream» και έλαβε υπόψη τις συστάσεις της Κομισιόν. Αυτό ανακοίνωσε η Μαρλένε Χόλτσνερ, εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Γιότινγκερ. Η ίδια εξήγησε ότι η υπογεγραμμένη το 2008 διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Βουλγαρίας και Ρωσίας περιέχει ένα κείμενο, σύμφωνα με το οποίο η βουλγαρική κυβέρνηση θα εγγυηθεί πλήρη και απεριόριστη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου.
Ωστόσο, επεσήμανε η κα Χόλτσνερ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ισχύει η αρχή εξασφάλισης πρόσβασης στις υποδομές αυτές και σε άλλες ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Η εκπρόσωπος είπε ότι η Κομισιόν έλαβε τις διαβεβαιώσεις της βουλγαρικής πλευράς πως η προαναφερόμενη συμφωνία θα διορθωθεί προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.