Η βρετανική τράπεζα HSBC επελέγη ως σύμβουλος για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, όπως ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ανέφερε ότι το έργο εγκαινιάστηκε επίσημα τρεις φορές, αλλά η αξία του δεν εκτιμήθηκε στην πραγματική του βάση

Η βρετανική τράπεζα HSBC επελέγη ως σύμβουλος για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, όπως ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ανέφερε ότι το έργο εγκαινιάστηκε επίσημα τρεις φορές, αλλά η αξία του δεν εκτιμήθηκε στην πραγματική του βάση. Υπενθύμισε επίσης ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έθεσε την τιμή του έργου στα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Μπορίσοφ αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντίμιρ Πούτιν, βάσει των οποίων, ο τελευταίος φέρεται να δήλωσε ότι η τιμή για το έργο του Μπέλενε θα ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας δήλωσε εξάλλου την Δευτέρα ότι η βουλγαρική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της «αρκετό χρόνο για επιπλέον διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά», σχετικά με το έργο του πυρηνικού σταθμού.