Ο Γενικός Διευθυντής της PE Srbijagas, Dusan Bajatovic προέβη στην παρακάτω δήλωση, επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της μελέτης σκοπιμότητας για το σερβικό τμήμα του South Stream: «Η ολοκλήρωση της Μελέτης Σκοπιμότητας για το σερβικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία των ανθρώπων που την επιμελήθηκα

Ο Γενικός Διευθυντής της PE Srbijagas, Dusan Bajatovic προέβη στην παρακάτω δήλωση, επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της μελέτης σκοπιμότητας για το σερβικό τμήμα του South Stream: «Η ολοκλήρωση της Μελέτης Σκοπιμότητας για το σερβικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία των ανθρώπων που την επιμελήθηκαν.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που πρώτοι οργανώσαμε μια κοινοπραξία για το έργο και που πρώτοι τώρα ολοκληρώσαμε την εθνική Μελέτη Σκοπιμότητας. Βασικός μας σκοπός είναι η έναρξη κατασκευής του South Stream στη Σερβική Δημοκρατία, ενώ σημειώνεται ότι οι εργασίες του αγωγού ξεκίνησαν βάσει του προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο South Stream αποτελεί ένα εκ των έργων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών Srbijagas και Gazprom.

Ο South Stream δεν θα εξασφαλίσει μόνο ασφάλεια στις προμήθειες, αλλά θα προσφέρει νέες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα και τη βιομηχανία της ενέργειας στη Σερβία και την ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του South Stream, Marcel Kramer, επιβεβαίωσε την εν λόγω δήλωση και πρόσθεσε: «Η Σερβία είναι πολύ σημαντική για τον South Stream και το έργο είναι ευεργετικό τόσο για τη Σερβία, όσο και τον λαό της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέρη που ενεπλάκησαν, ιδιαίτερα την ίδια τη Σερβία, για την έγκαιρη προσέγγισή της και την καρποφόρα συνεργασία της.

Η ολοκλήρωση της μελέτης αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την έναρξη ολόκληρου του έργου. Ο South Stream θα αυξήσει την ασφάλεια των προμηθειών, θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα, ενώ θα αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Το εν λόγω πλαίσιο εναρμονίζεται με τους στόχους, που έχουν τεθεί σε εθνικό, τοπικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επιτυχία του κοινού έργου εξαρτάται από όλες τις συμμετέχουσες εταιρείες. Ως εκ τούτου, σημαντικά βήματα προόδου για την εφαρμογή σημειώθηκαν σε Βουλγαρία, Ουγγαρία, Σλοβενία και άλλες χώρες. Είμαστε σίγουροι ότι οι εναπομείναντες εθνικές Μελέτες Σκοπιμότητας θα ολοκληρωθούν, όπως έχει προγραμματιστεί».