Η Enel Green Power ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του νέου γεωθερμικού έργου Chiusdino στην ομώνυμη πόλη στην επαρχία της Σιένα.

Η Enel Green Power ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του νέου γεωθερμικού έργου Chiusdino στην ομώνυμη πόλη στην επαρχία της Σιένα.

Το έργο, το οποίο έχει εγκατεστημένη ισχύ 20 MW, θα έχει τη δυνατότητα να παράγει περισσότερες από 145 εκατομμύρια kWh, που ισοδυναμούν με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 55,000 νοικοκυριών και συμβάλλει στη μείωση 100,000 τόνων εκπομπών CO2, καθώς και 32,000 τόνων ισοδύναμου πετρελαίου το χρόνο.

Το έργο -το οποίο απαιτούσε αναλυτική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε να καταστεί ικανή η καλύτερη δυνατή διατήρηση του τοπίου- βρίσκεται στο προσκήνιο της παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας μέσω της υιοθέτησης των πιο αυστηρών προτύπων ασφάλειας και ποιότητας, τα οποία έχουν αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα εμπειρίας για περισσότερο από έναν αιώνα, καθιστώντας την Enel Green Power ηγέτιδα σε αυτό τον τομέα.

Το έργο του Chiusdino, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τη γεώτρηση πέντε επιπλέον πηγών, έρχεται να συμπληρώσει την εγκατάσταση Radicondoli 2, η οποία επίσης βρίσκεται στη Σιένα και ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Το Chiusdino αναπτύχθηκε από το επιτελείο των μηχανικών της Enel Green Power και το μεγαλύτερο μέρος του χτίστηκε από τοπικές επιχειρήσεις κι εργαζομένους. Επιπλέον, οι τοπικές αρχές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις σχετικά με την παρουσία του έργου στο περιβάλλον της περιοχής και πρωτίστως σε όσες αφορούν στον οπτικό του αντίκτυπο.

«Με τη λειτουργία των Chiusdino και Radicondoli 2, η γεωθερμική ισχύς μας στην Τοσκάνη αυξάνεται σε 728 MW -αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες 3 εκατομμυρίων νοικοκυριών- τα οποία ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Francesco Starace, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power. «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το επίτευγμα αυτό, το οποίο επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο της Ιταλίας σε παγκόσμιο επίπεδο με την Enel Green Power, σε κάθε διάσταση του τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».