Τη συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 45% στην εταιρεία παροχής ενέργειας Energie Baden-Wuerttemberg (EnBW) από τη γαλλική εταιρεία του κλάδου Electricite de France, αντί 4,67 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Neckarpri GmbH. Η γερμανική εταιρεία επενδύσεων, η οποία ανήκει στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, θα αποκτήσει 112,5 μετοχές στην τιμή των 41,50 ευρώ εκάστη
Τη συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 45% στην εταιρεία παροχής ενέργειας Energie Baden-Wuerttemberg (EnBW) από τη γαλλική εταιρεία του κλάδου Electricite de France, αντί 4,67 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Neckarpri GmbH. Η γερμανική εταιρεία επενδύσεων, η οποία ανήκει στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, θα αποκτήσει 112,5 μετοχές στην τιμή των 41,50 ευρώ εκάστη.

Σημειώνεται ότι η EnBW αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ενέργειας στη Γερμανία, καθώς διαθέτει περισσότερους από έξι εκατ. συνδρομητές και ετήσια έσοδα της τάξης των 15,5 δισ. ευρώ. Η επενδυτική εταιρεία διατηρούσε συμμετοχή στη συγκεκριμένη εταιρεία έως το 2001, όταν και το πώλησε στη γαλλική EDF, η οποία αργότερα το αύξησε στο 45,01%.