Μία νέα εποχή φαίνεται ότι ξεκινά για το ενεργειακό της Κρήτης καθώς η ΔΕΗ προχωρεί στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια της μεγαλονήσου με φυσικό αέριο. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα είναι ανοικτή στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων που αναφέρονται τόσο στην χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) όσο και στην χρήση συμπιεσμένου αερίου (CNG), με την τελική επιλογή να γίνεται στην πορεία της διαδικασίας και ανάλογα με την ποιότητα των προτάσεων

Μία νέα εποχή φαίνεται ότι ξεκινά για το ενεργειακό της Κρήτης καθώς η ΔΕΗ προχωρεί στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια της μεγαλονήσου με φυσικό αέριο.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα είναι ανοικτή στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων που αναφέρονται τόσο στην χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG) όσο και στην χρήση συμπιεσμένου αερίου ( CNG), με την τελική επιλογή να γίνεται στην πορεία της διαδικασίας και ανάλογα με την ποιότητα των προτάσεων.

Με το καθαρότερο συμβατικό καύσιμο θα εφοδιαστούν τόσο ο σταθμός των Χανίων, ισχύος περίπου 345 μεγαβάτ, όσο και ο σταθμός του Αθερινόλακκου, ο οποίος έχει ισχύ περί τα 200 μεγαβάτ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την ενίσχυσή του με άλλα 100 μεγαβάτ.

Διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση δεν σχετίζεται με την κατασκευή, σύφμωνα εμ το παλαιότερο σχέδιο, σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Κορακιά, αλλά αφορά τον ad hoc εφοδιασμό των συγκεκριμένων μονάδων.