Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elpedison Power κ. Ανδρέας Τζούρος ανακοίνωσε, στα πλαίσια πολιτιστικής εκδήλωσης, ότι σήμερα τίθεται σε εμπορική λειτουργία η δεύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της εταιρίας στην Θίσβη Βοιωτίας δυναμικότητας 420 MW και τεχνολογίας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο Φυσικό Αέριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elpedison Power κ. Ανδρέας Τζούρος ανακοίνωσε, στα πλαίσια πολιτιστικής εκδήλωσης, ότι σήμερα τίθεται σε εμπορική λειτουργία η δεύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της εταιρίας στην Θίσβη Βοιωτίας, δυναμικότητας 420 MW και τεχνολογίας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο Φυσικό Αέριο.

Η επένδυση το ύψος της οποίας ανήλθε σε 275 εκατ. €, ολοκληρώθηκε μετά από κατασκευαστική περίοδο δυόμιση ετών στην διάρκεια της οποίας απασχολήθηκαν κατά μέσο όρο 400 άτομα. Όπως τονίζει η εταιρεία, η μονάδα θα ενισχύσει σημαντικά το σύστημα της Νοτίου Ελλάδας με περιβαλλοντικά φιλική ενέργεια αφού οι εκπομπές της μονάδας ανά παραγόμενη μεγαβατώρα ανέρχονται στο ένα τρίτο περίπου του μέσου όρου των εκπομπών του Ελληνικού συστήματος.