Αιολικό πάρκο έκτασης άνω των 190 εκταρίων πρόκειται να κατασκευαστεί στην ρουμανική πόλη Cluj – Napoca, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Sorin Apostu. Μάλιστα, η εταιρεία κατασκευήςτου πάρκου, WWS Energy Development LLC έχει υποσχεθεί να δίνει το 30% του ρεύματος που θα παράγει το πάρκο για τις ανάγκες του δημαρχείου. Το πάρκο, το μεγαλύτερο στην Ρουμανία, θα χτιστεί σε τοποθεσία όπου αρχικά προγραμματιζόταν η οικοδόμηση ενός μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών

Αιολικό πάρκο έκτασης άνω των 190 εκταρίων πρόκειται να κατασκευαστεί στην ρουμανική πόλη Cluj – Napoca, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Sorin Apostu. Μάλιστα, η εταιρεία κατασκευήςτου πάρκου, WWS Energy Development LLC έχει υποσχεθεί να δίνει το 30% του ρεύματος που θα παράγει το πάρκο για τις ανάγκες του δημαρχείου. Το πάρκο, το μεγαλύτερο στην Ρουμανία, θα χτιστεί σε τοποθεσία όπου αρχικά προγραμματιζόταν η οικοδόμηση ενός μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών.

 

Το πάρκο θα καλύπτει, επίσης, τις ανάγκες ηλεκτροδότησης των δρόμων πέριξ του δημαρχείου της Cluj Napoca και των άλλων δημοτικών ιδρυμάτων, όπως το Δημοτικό Νοσοκομείο της πόλης. Η ολοκλήρωση κατασκευής υπολογίζεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο, για το τέλος του 2011.