Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δώδεκα τραυματίστηκαν την Κυριακή από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex στο Τεξμελουκάν στο κεντρικό Μεξικό. Ο απολογισμός της έκρηξης είναι «έντεκα άνθρωποι απανθρακωμένοι, 32 κατοικίες με σοβαρές ζημιές και δώδεκα τραυματίες οι δύο από τους οποίους σοβαρά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βαλεντίν Μενέσες, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Πουέμπλα

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δώδεκα τραυματίστηκαν την Κυριακή από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex στο Τεξμελουκάν στο κεντρικό Μεξικό.

Ο απολογισμός της έκρηξης είναι «έντεκα άνθρωποι απανθρακωμένοι, 32 κατοικίες με σοβαρές ζημιές και δώδεκα τραυματίες οι δύο από τους οποίους σοβαρά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βαλεντίν Μενέσες, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Πουέμπλα.

Σύμφωνα με τον κ. Μενέσες η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 5:30 τοπική ώρα (11.30 GMT) και προκλήθηκε, όπως όλα δείχνουν, από την κλοπή πετρελαίου από τον αγωγό.

Οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν πλάνα που έδειχναν ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού στον χώρο της έκρηξης και πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να βρουν αλλού καταφύγιο.