Η αγορά πετρελαίου είναι «καλά ισορροπημένη» και οι τιμές βρίσκονται στα «σωστά» επίπεδα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της Αλγερίας Youcef Yousfi. Η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου ενισχυόταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης πάνω από τα 88 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν πάνω από τα 89 δολάρια το βαρέλι

Η αγορά πετρελαίου είναι «καλά ισορροπημένη» και οι τιμές βρίσκονται στα «σωστά» επίπεδα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της Αλγερίας Youcef Yousfi.

Η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου ενισχυόταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης πάνω από τα 88 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν πάνω από τα 89 δολάρια το βαρέλι.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), στον οποίο αναλογεί το 40% της παγκόσμιας προσφοράς, διατήρησε αμετάβλητες τις ποσοστώσεις της παραγωγής του στα 24,845 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κατά τη συνεδρίασή του στο Κουίτο του Εκουαδόρ στις 11 Δεκεμβρίου.

Η Αλγερία, μέλος του ΟΠΕΚ, έχει παραγωγική δυναμικότητα 1,4 εκατ. βαρελιών πετρελαίου την ημέρα και εξάγει περίπου 60 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η ημερήσια παραγωγή αργού της χώρας διαμορφώθηκε το Νοέμβριο στα 1,25 εκατ. βαρέλια.