Συμφωνία για τη συνέχιση της συνεργασίας στον τομέα των πετρελαϊκών ερευνών και της παραγωγής στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ υπέγραψε η κυβέρνηση της χώρας με τη Ρωσία, επεκτείνοντας την ζωή της μεταξύ τους κοινοπραξίας πέραν του 2010, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των αρχών του Βιετνάμ

Συμφωνία για τη συνέχιση της συνεργασίας στον τομέα των πετρελαϊκών ερευνών και της παραγωγής στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ υπέγραψε η κυβέρνηση της χώρας με τη Ρωσία, επεκτείνοντας την ζωή της μεταξύ τους κοινοπραξίας πέραν του 2010, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των αρχών του Βιετνάμ.

 

Η συμφωνία υπεγράφ εχθές, 27 Δεκεμβρίου, στο Ανόι, από τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βιετνάμ Vu Huy Hoang και τον Ρώσο Πρέσβη στην χώρα Vietnam Andrey G. Kovtun. Η συμφωνία επεκτείνει την χρονική ισχύ της Vietsovpetro, κοινοπραξίας της PetroVietnam με την ρωσική Zarubezhneft, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Βιετνάμ, χωρίς να αναφέρει την διάρκεια ισχύος της.

 

Η Vietsovpetro ιδρύθηκε το 1981 και το 1991 οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία που επέκτεινε την διάρκειά της ως τα τέλη του 2010. Η κοινοπραξία αποτελεί μία από τις βασικές παραγωγικές μονάδες της PetroVietnam, ενώ η προσδοκώμενη παραγωγή αργού το 2010 αναμένεται να φτάσει τους 6,4 εκατ. μετρικούς τόννους, υπερβαίνοντας τον ετήσιο αρχικό στόχο κατά 200 χιλ. τόνους , σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.