Η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιτρέψει την ελεύθερη εισαγωγή πετρελαίου και πετρελαιοειδών, καθώς και την απελευθέρωση των τιμών τους από τον Ιανουάριο του 2011, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Beta. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Σέρβος Υπουργός Ενέργειας Petar Skundric δήλωσε ότι: «Η ιστορική αυτή απόφαση μας οδηγεί σε μία ελεύθερη αγορά και στην ελεύθερη διαμόρφωση των τιμών, το οποίο σημαίνει καλύτερη ποιότητα πετρελαίου και παραγώγων για χαμηλότερες τιμές»

Η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιτρέψει την ελεύθερη εισαγωγή πετρελαίου και πετρελαιοειδών, καθώς και την απελευθέρωση των τιμών τους από τον Ιανουάριο του 2011, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Beta. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Σέρβος Υπουργός Ενέργειας Petar Skundric δήλωσε ότι: «Η ιστορική αυτή απόφαση μας οδηγεί σε μία ελεύθερη αγορά και στην ελεύθερη διαμόρφωση των τιμών, το οποίο σημαίνει καλύτερη ποιότητα πετρελαίου και παραγώγων για χαμηλότερες τιμές».

Η απόφαση, η οποία, όπως δήλωσε ο Σέρβος Υπουργός, θα αρχίσει να ισχύει από 1η; Ιανουαρίου, καταργεί, ουσιαστικά το μονοπώλιο της κρατικής πετρελαϊκής NIS, η οποία ανήκει στη ρωσική Gazprom, επί των εισαγωγών πετρελαίου. Υπενθυμίζεται ότι η NIS εξαγοράστηκε τον Δεκέμβριο του 2008 σε ποσοστό 51% έναντι 400 εκατ. ευρώ, στα πλαίσια ευρείας διμερούς ρωσοσερβικής συμφωνίας.