Αν και παραδέχθηκε ότι «υφίστανται ζητήματα αναφορικά με την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, με χθεσινές δηλώσεις του, εκτίμησε ότι στη διάρκεια του 2011 η Ρωσία θα ενταχθεί οριστικά στον ΠΟΕ. Αναφερόμενος στη συνέχεια στη ρωσική βιομηχανία, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «η Μόσχα με άλλης μορφής προστατευτικού χαρακτήρα μέτρα και πάντως όχι με τους τελωνειακούς δασμούς, θα 'υπεραμυνθεί' της βιομηχανίας της, όταν θα έχει ενταχθεί στον ΠΟΕ»

Αν και παραδέχθηκε ότι «υφίστανται ζητήματα αναφορικά με την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, με χθεσινές δηλώσεις του, εκτίμησε ότι στη διάρκεια του 2011 η Ρωσία θα ενταχθεί οριστικά στον ΠΟΕ.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη ρωσική βιομηχανία, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «η Μόσχα με άλλης μορφής προστατευτικού χαρακτήρα μέτρα και πάντως όχι με τους τελωνειακούς δασμούς, θα 'υπεραμυνθεί' της βιομηχανίας της, όταν θα έχει ενταχθεί στον ΠΟΕ».

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρωσία, ο κ. Πούτιν ευθέως εξέφρασε την προτίμησή του «να μείνει αμετάβλητη η σημερινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, ωσότου το '12 γίνουν οι ρωσικές προεδρικές εκλογές. Δεν είναι κάτι το επιθυμητό να συμβεί το αντίθετο».

«Δηλαδή, μπορούμε κάτι να αλλάξουμε (στην κυβέρνηση) μπορούμε κι όχι. Όμως, καλύτερα να αναμείνουμε τις προεδρικές και μετά να σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, που έχει διατελέσει και για οκτώ έτη πρόεδρός της.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ζήτησε, επίσης, «το σεβασμό της επιλογής του λαού της Λευκορωσίας» μετά από την επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο και τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκαν στο Μινσκ.

«Δεν έχω παρακολουθήσει αυτές τις εκλογές αλλά βλέποντας τον αριθμό αυτών που ψήφισαν πρέπει να γίνει σεβαστή η επιλογή του λαού της Λευκορωσίας», δήλωσε ο κ. Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.