Επενδύσεις ύψους 9 δισ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας και στον εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας ως το 2015 σχεδιάζει η Βιομηχανία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σερβίας. Συγκεκριμένα, 5 δις . ευρώ θα επενδυθούν για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητες της επιχείρησης και άλλα 4 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δυνατοτήτων, ενώ η εταιρεία θα πρέπει να εξασφαλίσει τα χρήματα με ανατίμηση της ηλεκτρικής ενέργειας

Επενδύσεις ύψους 9 δισ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας και στον εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας ως το 2015 σχεδιάζει η Βιομηχανία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σερβίας. Συγκεκριμένα, 5 δις . ευρώ θα επενδυθούν για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητες της επιχείρησης και άλλα 4 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δυνατοτήτων, ενώ η εταιρεία θα πρέπει να εξασφαλίσει τα χρήματα με ανατίμηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τον σκοπό αυτό, η Βιομηχανία Ηλεκτρικής Ενέργειας υπολογίζει να κερδίσει 3,4 δισ. ευρώ από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ 3,8 δισ. ευρώ αναμένεται να προκύψουν από δάνεια, 1,8 δισ. ευρώ από τους στρατηγικούς εταίρους για την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής, καθώς και 200 εκατ. ευρώ από άλλες πηγές.