Στην τελική φάση εισήλθε το νέο εθνικό πρόγραμμα για την ενέργεια της Σλοβενίας, το οποίο περιλαμβάνει το δεύτερο μπλοκ του πυρηνικού σταθμού Krsko και το έκτο μπλοκ του σταθμού Termoelektrana Sostanj (TES), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο κοινό στα μέσα Μαρτίου
 Στην τελική φάση εισήλθε το νέο εθνικό πρόγραμμα για την ενέργεια της Σλοβενίας, το οποίο περιλαμβάνει το δεύτερο μπλοκ του πυρηνικού σταθμού Krsko και το έκτο μπλοκ του σταθμού Termoelektrana Sostanj (TES), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο κοινό στα μέσα Μαρτίου.

Όπως αναφέρει  το www.balcans.com, εφ’ όσον το εθνικό ενεργειακό πρόγραμμα εγκριθεί και αδειοδοτηθεί, η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει ένα χωροταξικό σχέδιο, να προετοιμάσει την τεκμηρίωση και την απόκτηση οικοδομικής άδειας για το νέο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής NEK 2. Το εθνικό πρόγραμμα για την ενέργεια θα περιλαμβάνει επίσης την συγχώνευση των δύο ενεργειακών πυλώνων, της Holding Slovenske elektrane (HSE) και της GEN enerġija.