Την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που συστάθηκε την περασμένη άνοιξη με στόχο την υποστήριξη των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, επισήμανε ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Financial Times. Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, η πιστωτική ικανότητα του Ταμείου πρέπει να ενισχυθεί και η εμβέλεια της λειτουργίας του να διευρυνθεί

Την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που συστάθηκε την περασμένη άνοιξη με στόχο την υποστήριξη των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, επισήμανε ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, η πιστωτική ικανότητα του Ταμείου πρέπει να ενισχυθεί και η εμβέλεια της λειτουργίας του να διευρυνθεί.

Όπως τονίζει ο Ρεν, Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναθεωρήσει όλες τις επιλογές ως προς το μέγεθος και την εμβέλεια των χρηματοπιστωτικών μας στηριγμάτων, περιλαμβανομένων και όσων αφορούν τον νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που θα αντικαταστήσει το ΕΤΧΣ το 2013.

Η αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποκλείσθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Όλι Ρεν εγείρει και πάλι το θέμα τη στιγμή που εντείνονται οι φήμες για επικείμενη ένταξη της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης.