Τον Μάρτιο η Iberdrola πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες για το αιολικό της πάρκο στη Ντομπρογκέα της Ρουμανίας, με σκοπό να αποπερατώσει το έργο εντός του έτους. Το πάρκο θα έχει ισχύ 80MW και η ισπανική εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τον διαχειριστή του δικτύου της χώρας (TEL) για την συνολική εγκατάσταση 600 MW αιολικής ισχύος.

Τον Μάρτιο η Iberdrola πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες για το αιολικό της πάρκο στη Ντομπρογκέα της Ρουμανίας, με σκοπό να αποπερατώσει το έργο εντός του έτους. Το πάρκο θα έχει ισχύ 80 MW και η ισπανική εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τον διαχειριστή του δικτύου της χώρας ( TEL) για την συνολική εγκατάσταση 600 MW αιολικής ισχύος.

Εκτός από την Iberdrola, το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει και η General Electric με την Monsson Alma. Τα δικό τους δύο πάρκα θα έχουν ισχύ 35 MW, ενώ ο απώτερος στόχος είναι η κατασκευή έργων 1.000 MW.

Η Ρουμανία έχει θέσει ως στόχο την κάλυψη της ηλεκτροπαραγωγής κατά 24% από τις ΑΠΕ ως το 2020. Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση της χώρας έχει προχωρήσει τελευταία σε αριθμό νομοθετικών ρυθμίσεων οι οποίες θα διευκολύνουν τις αδειοδοτικές διαδικασίες και τις επενδύσεις εν γένει.