Τη βεβαιότητα ότι εντός της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχει φυσικό αέριο δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας του κυπριακού υπουργείου Εμπορίου,κ. Σόλων Κασίνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα για τις ποσότητες που διαθέτει η κυπριακή "Θέση 12" ως τον Μάρτιο του 2012 ενώ μιλώντας στην Επιτροπή Εμπορίου της κυπριακής Βουλής δήλωσε ότι η αμερικανική Noble Energy, που διενεργεί σχετικές έρευνες εντόπισε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου σε γειτονικές θέσεις, που ανήκουν στο Ισραήλ.

Τη βεβαιότητα ότι εντός της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχει φυσικό αέριο δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας του κυπριακού υπουργείου Εμπορίου,κ. Σόλων Κασίνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα για τις ποσότητες που διαθέτει η κυπριακή "Θέση 12"  ως τον Μάρτιο του 2012 ενώ μιλώντας στην Επιτροπή Εμπορίου της κυπριακής Βουλής δήλωσε ότι η αμερικανική Noble Energy, που διενεργεί σχετικές έρευνες εντόπισε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου σε γειτονικές θέσεις, που ανήκουν στο Ισραήλ.

Ο κ. Κασσίνης πρόσθεσε ότι η συμβατική δέσμευση της Noble είναι να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στα κυπριακά κοιτάσματα τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013. Όσον αφορά το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για τις εταιρείες που θα διεξάγουν έρευνες στις υπόλοιπες θέσεις της ΑΟΖ, αυτός πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των γεωτρήσεων στη “θέση 12”.

Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης  εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα μπορέσει να προχωρήσει σε άντληση φυσικού αερίου σε 7 χρόνια. Ο πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Χάρης Θράσου  τόνισε ότι δεν πρόκειται η Αρχή να προχωρήσει στην αγορά φυσικού αερίου, σε τιμή ψηλότερη από τα υφιστάμενα καύσιμα.

Μάλιστα ο κ. Θράσου παρουσίασε τον κλειστό φάκελο με τις εκτιμήσεις για την καλύτερη τιμή του φυσικού αερίου και κάλεσε τους βουλευτές, αν επιθυμούν, να τον ανοίξουν. Τελικά, συμφωνήθηκε να μην ανοίξει ο φάκελος για να μην προκληθεί ζημιά στη διαπραγμάτευση.