Πάλι στα 1,35 δολάρια βρίσκεται το ευρώ, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη. Συγκεκριμένα σήμερα στις 14:39 (ώρα Ελλάδος) η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3507 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γεν διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 82,18 γεν, ενώ το ευρώ διαμορφωνόταν στα 110,97 γεν.. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, σκαρφάλωσε μέχρι τα 1,3539 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Νοεμβρίου

Πάλι στα 1,35 δολάρια βρίσκεται το ευρώ, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα σήμερα στις 14:39 (ώρα Ελλάδος) η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3507 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γεν διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 82,18 γεν, ενώ το ευρώ διαμορφωνόταν στα 110,97 γεν.. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, σκαρφάλωσε μέχρι τα 1,3539 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Νοεμβρίου.

Τεχνικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η στήριξη για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα είναι στα 1,3435 δολάρια περίπου, ενώ το επόμενο επίπεδο στήριξης εκτιμάται ότι είναι τα 1,3570 δολάρια.

Σημειώνεται ότι το ευρώ ενισχύθηκε χθες στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων έναντι του δολαρίου, καθώς εντείνονται οι ελπίδες ότι οι αξιωματούχοι στην Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία την κρίση χρέους στην περιοχή.

Το ενιαίο νόμισμα ευνοήθηκε και από τις φήμες για αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων από ασιατικές χώρες. Και προβλέπεται ότι θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία τις επόμενες εβδομάδες, με την προσδοκία ότι οι αξιωματούχοι στην Ευρωζώνη θα κατορθώσουν τελικά να εμποδίσουν την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην περιοχή. «Ο κόσμος έχει εντυπωσιαστεί πολύ από την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων αξιωματούχων και περιμένει ότι θα διαχειριστούν επιτυχώς την κρίση χρέους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Στίβεν Ινγκλάντερ, της CitiFX.