«Έκπληκτος και σοκαρισμένος» από την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Renault δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας,Κάρλος Γκον. Σε συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική κυριακάτικη εφημερίδα «Journal du dimanche» διευκρίνισε ότι δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με την τεχνογνωσία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά «στοιχεία που αφορούν το οικονομικό μοντέλο» της εταιρείας.
«Έκπληκτος και σοκαρισμένος»  από την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Renault δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας,Κάρλος Γκον. Σε συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική κυριακάτικη εφημερίδα «Journal du dimanche» διευκρίνισε ότι δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με την τεχνογνωσία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά «στοιχεία που αφορούν το οικονομικό μοντέλο» της εταιρείας.

Σε άλλη συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση TF1, ο Γκον επισήμανε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για το ποιος επωφελήθηκε από αυτή την υπόθεση.«Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος για αυτό.Θα περιμένουμε τα πορίσματα της (εσωτερικής) έρευνας»  απάντησε σε ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα ανάμιξης κινεζικών επιχειρήσεων.

Η υπόθεση της βιομηχανικής κατασκοπείας ουδόλως έχει επηρεάσει τη λειτουργία της επιχείρησης η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 4.700 νέους υπαλλήλους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο θα υπερκαλυφθούν οι θέσεις των περίπου 3.000 εργαζομένων που πρόκειται να αποχωρήσουν με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το οποίο θα έχει επίσης τριετή ισχύ. Σύμφωνα με αυτό όσοι υπάλληλοι άνω των 58 ετών επιθυμούν θα μπορούν να αποχωρήσουν λαμβάνοντας μέχρι και το 75% του μισθού τους έως την ηλικία των 62 ετών κατά την οποία μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Η διοίκηση του ομίλου προανήγγειλε την πρόσληψη 2.000 υπαλλήλων με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και σύμβαση αορίστου χρόνου ενώ θα γίνουν ακόμα περίπου 2.700 προσλήψεις νέων που θα εργαστούν ως μαθητευόμενοι με προοπτική κανονικής απασχόλησης.

(από την εφημερίδα "Το Βήμα")