Απαντώντας στην καταγγελία της κυβέρνησης της Λιθουανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τιμή του αερίου ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom, Sergey Kupriyanov, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει καμία προειδοποίηση από τις αρχές της Λιθουανίας αναφορικά με την παραβίαση της τιμολογιακής πολιτικής των Ρωσικών προμηθειών αερίου

Απαντώντας στην καταγγελία της κυβέρνησης της Λιθουανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τιμή του αερίου ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom, Sergey Kupriyanov, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει καμία προειδοποίηση από τις αρχές της Λιθουανίας αναφορικά με την παραβίαση της τιμολογιακής πολιτικής των Ρωσικών προμηθειών αερίου.

Επισήμανε επίσης ότι η Gazprom αναπτύσσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην αγορά της Λιθουανίας με απόλυτη συνέπεια ως προς τους ήδη αποδεκτούς επιχειρηματικούς νόμους και κανόνες.

Ο κ. Kupriyanov πρόσθεσε ότι:

«Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του αερίου για τη Λιθουανία έχει οριστεί βάσει συγκεκριμένων τιμολογιακών συντελεστών που έχουν αμοιβαία εγκριθεί και από τα δύο μέρη. Ουσιαστικά, η εν λόγω τιμολογιακή πολιτική συνδέει την τιμή του αερίου με τη μέση τιμή των πετρελαϊκών προϊόντων, συνυπολογίζοντας παράλληλα το ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Η συγκεκριμένη προσαρμοσμένη στις συνθήκες της αγοράς τιμολογιακή προσέγγιση λειτούργησε επιτυχώς στην Ευρώπη για περισσότερο από 30 χρόνια και ως εκ τούτου, οι ισχυρισμοί περί καταχρηστικής συμπεριφοράς της Gazprom αποδεικνύονται λανθασμένοι. Η Gazprom είναι προετοιμασμένη να χειριστεί κάθε ενδεχόμενο».