Την επαναλειτουργία, από σημερα το πρωί των εθνικών μητρώων του χρηματιστηρίου ρύπων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σλοβακίας και Βρετανίας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας ότι καλύπτουν τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας. Η Επιτροπή έχει ζητήσει εκθέσεις ασφαλείας από τα κράτη-μέλη προκειμένου με στόχο την αξιολόγηση κάθε εθνικού μητρώου σχετικά με το αν καλύπτει τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας που συμφωνήθηκαν τον περασμένο μήνα

Την επαναλειτουργία, από σημερα το πρωί των εθνικών μητρώων του χρηματιστηρίου ρύπων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σλοβακίας και Βρετανίας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας ότι καλύπτουν τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας.

Η Επιτροπή έχει ζητήσει εκθέσεις ασφαλείας από τα κράτη-μέλη προκειμένου με στόχο την αξιολόγηση κάθε εθνικού μητρώου σχετικά με το αν καλύπτει τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας που συμφωνήθηκαν τον περασμένο μήνα. Εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής αρνήθηκε να απαντήσει αν η Ελλάδα, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, έχει ήδη αποστείλει έκθεση με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο ελληνικό εθνικό μητρώο. Ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειώνει κάθε κράτος-μέλος θα επιτρέπεται και το άνοιγμα του μητρώου του. Από το 2013 θα καταργηθούν τα εθνικά μητρώα και θα λειτουργεί ένα πανευρωπαϊκό.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία του ευρωπαϊκού χρηματιστηρίου εμπορίας αδειών εκπομπής ρύπων διακόπηκε στις 19 Ιανουαρίου, όταν διαπιστώθηκε κλοπή αδειών εκπομπής από το τσεχικό μητρώο αξίας 18,7 εκατ. ευρώ, ενώ κλοπές αναφέρθηκαν από το αυστριακό μητρώο και το ελληνικό.