Τη ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με δύο ή τρία δισεκατομμύρια ευρώ, αποδεχόμενος την κλιμάκωση του κόστους στο έργο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, όπως αυτή ορίζεται από τη Ρωσία, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Η δήλωσή του πραγματοποιείται έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας Atomstroyexport -θυγατρικής της Rosatom- ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή του σταθμού, με την προϋπόθεση ότι όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν υπογραφεί

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με δύο ή τρία δισεκατομμύρια ευρώ, αποδεχόμενος την κλιμάκωση του κόστους στο έργο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, όπως αυτή ορίζεται από τη Ρωσία, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Η δήλωσή του πραγματοποιείται έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας Atomstroyexport -θυγατρικής της Rosatom- ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή του σταθμού, με την προϋπόθεση ότι όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν υπογραφεί.

Μόλις πριν από μία ημέρα, η γαλλική εφημερίδα La Tribune ανέφερε σε δημοσίευμά της πως η Atomstroyexport εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από το έργο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού. Ωστόσο, η Rosatom ξεκαθάρισε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πως δεν ελήφθη καμία απόφαση.

Η γαλλική εφημερίδα έκανε αναφορά σε εσωτερικό έγγραφο της μίας εταιρείας, της Atomstroyexport προς την άλλη, τη Rosatom, βάσει του οποίου «εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κατασκευή του σταθμού Μπέλενε».