Την εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης σχεδιάζει η Σερβία, με στόχο την αύξηση της απόδοσης του ενεργειακού δικτύου της, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων της, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας και Ορυχείων, Πέταρ Σκάντριτς. Η Σερβία έχει αναπτύξει συνεργασία με την Ιαπωνία, εκπονώντας ειδική μελέτη για την οργάνωση, αλλά και την υιοθέτηση του παραπάνω συστήματος ενεργειακής διαχείρισης

Την εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης σχεδιάζει η Σερβία, με στόχο την αύξηση της απόδοσης του ενεργειακού δικτύου της, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων της, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας και Ορυχείων, Πέταρ Σκάντριτς. Η Σερβία έχει αναπτύξει συνεργασία με την Ιαπωνία, εκπονώντας ειδική μελέτη για την οργάνωση, αλλά και την υιοθέτηση του παραπάνω συστήματος ενεργειακής διαχείρισης.

Παράλληλα, η υιοθέτηση ενός τέτοιου συστήματος θα βοηθήσει στον αποτελεσματικό καθορισμό της ενεργειακής στρατηγικής για το μέλλον, αλλά και στη διαχείριση της κατασκευής έργων και υποδομών για την εκμετάλλευση της ενέργειας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.