Οι εκπομπές ρύπων της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 2-4%, καθώς οι οικονομίες της άρχισαν να εξέρχονται από την κρίση το 2010, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές. Στη βιομηχανία, οι εκπομπές διοξειδίου σημείωσαν άνοδο 4%, ενώ στην παραγωγή ενέργειας κατά 2%. Παράλληλα αυξήθηκαν και οι εκπομπές που καλύπτονται από το ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας (ETS) κατά 3%.

Οι εκπομπές ρύπων της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 2-4%, καθώς οι οικονομίες της άρχισαν να εξέρχονται από την κρίση το 2010, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές. Στη βιομηχανία, οι εκπομπές διοξειδίου σημείωσαν άνοδο 4%, ενώ στην παραγωγή ενέργειας κατά 2%. Παράλληλα αυξήθηκαν και οι εκπομπές που καλύπτονται από το ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ( ETS) κατά 3%.

Ο Σουηδός ευρωβουλευτής, Καρλ Σχλίτερ, μέλος της επιτροπής για το περιβάλλον, προειδοποιεί ότι αν η ευρωπαϊκή οικονομία επιταχύνει κι άλλο τους ρυθμούς της, τότε θα απειληθεί ο στόχος για μείωση των εκπομπών κατά 20% ως το 2020. Την ίδια στιγμή, αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στις ΗΠΑ, όπου οι εκπομπές αυξήθηκαν κατά 5,56% το 2010, μετά από μια πτώση 6% το 2009.

Στην Ευρώπη, μόνο η Ισπανία και η Ελλάδα είδαν τις εκπομπές τους να μειώνονται, κατά 32% και 11% αντίστοιχα κατά το περασμένο έτος. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Ιταλία (5,3%) και στη Βρετανία (4%).