Η ηλεκτρική ισχύς επανήλθε την Τρίτη στους δύο από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, καθώς οι τεχνικοί κατόρθωσαν να τους συνδέσουν με καλώδια. Αυτό σημαίνει ότι πλέον διευκολύνονται οι προσπάθειες της Tokyo Electric Power να λειτουργήσει και πάλι τα συστήματα ψύξης και να δώσει ένα τέλος στην πυρηνική αυτή περιπέτεια που έθεσε υπό απειλή ολόκληρη τη χώρα.

Η ηλεκτροδότηση κατέστη δυνατή για τους αντιδραστήρες 5 και 6, οι οποίοι δέχτηκαν και την μικρότερη ζημιά από τον σεισμό και το τσουνάμι. Το θετικό είναι όμως ότι και οι αντιδραστήρες 2 και 4 είναι έτοιμοι να συνδεθούν, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι.

Η μεγαλύτερη πρόκληση πλέον είναι ο αντιδραστήρας 3, ο οποίος υπέστη σημαντική ζημιά από την έκρηξη της 14ης Μαρτίου. Ακόμα όμως και στην περίπτωση αυτή, η παροχή ηλεκτρισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Επίσης, οι αρχές ανέφεραν ότι θα χρειαστεί η αντικατάσταση αρκετών εξαρτημάτων στα συστήματα ψύξης. Τέλος, από τη στιγμή που τα πυρηνικά καύσιμα στο εσωτερικό του δέχτηκαν ζημιά, τα επίπεδα ραδιενέργειας στην άμεση περιοχή θα παραμείνουν σχετικά υψηλά.