Τις επιδόσεις όλων των άλλων πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή της Ισπανίας ξεπέρασε η αιολική ενέργεια τον μήνα Μάρτιο. Όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία, η αιολική ενέργεια ανήλθε στο 21% της παραγωγής ηλεκτρισμού έναντι 19% αυτής που προήλθε από πυρηνικά εργοστάσια. Με την εξέλιξη αυτή ενισχύονται τα επιχειρήματα όσων, μετά και το ατύχημα στην Φουκουσίμα, εκφράζουν σκεπτικισμό για την χρήση πυρηνικής ενέργειας

Τις επιδόσεις όλων των άλλων πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή της Ισπανίας ξεπέρασε η αιολική ενέργεια τον μήνα Μάρτιο. Όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία, η αιολική ενέργεια ανήλθε στο 21% της παραγωγής ηλεκτρισμού έναντι 19% αυτής που προήλθε από πυρηνικά εργοστάσια. Με την εξέλιξη αυτή ενισχύονται τα επιχειρήματα όσων, μετά και το ατύχημα στην Φουκουσίμα, εκφράζουν σκεπτικισμό για την χρήση πυρηνικής ενέργειας.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες μορφές ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή, το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας ανήλθε στο 2,6%, της υδροηλεκτρική στο 17,3%, ενώ μαζί με τις ανεμογεννήτριες οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας κάλυψαν συνολικά το 41% των ισπανικών ενεργειακών αναγκών.