Μεντβέντεφ προς Πούτιν: Εκτός ΔΣ Κρατικών Εταιρειών από 01/07 οι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι

Μεντβέντεφ προς Πούτιν: Εκτός ΔΣ Κρατικών Εταιρειών από 01/07 οι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι
energia.gr
Δευ, 4 Απριλίου 2011 - 16:04
Την απομάκρυνση ως την 1η Ιουλίου των ανώτερων κρατικών αξιωματούχων από τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων που ελέγχει το κράτος αποφάσισε ο Ρώσος Πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, επιφορτίζοντας σχετικά τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση στο website του Κρεμλίνου η οποία δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο
Την απομάκρυνση ως την 1η Ιουλίου των ανώτερων κρατικών αξιωματούχων από τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων που ελέγχει το κράτος αποφάσισε ο Ρώσος Πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, επιφορτίζοντας σχετικά τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση στο website του Κρεμλίνου η οποία δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο.

Ανάμεσα στους αξιωματούχους οι οποίοι θα απαλλαγούν από τα εν λόγω καθήκοντα περιλαμβάνεται κι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός κ. Ιγκόρ Σέτσιν, ο οποίος προεδρεύει της κρατικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Rosneft . Ο Σέτσιν είναι εδώ και πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Πούτιν, ενώ θεωρείται από τους ισχυρότερους άνδρες στην Ρωσία και υπέρμαχος της «σκληρής γραμμής» σε μία σειρά θεμάτων.

Στην λίστα των 17 εταιρειών από τις διοικήσεις των οποίων απομακρύνονται περιλαμβάνονται ο Υπουργός Ενέργειας Σεργκέυ Σμάτκο, μέλος του ΔΣ της Gazprom (GAZP.RS), και ο Υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Κούντριν, ο οποίος είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου του VTB Group, του δεύτερου σε μέγεθος πιστωτικού ιδρύματος στην χώρα.

Ο Μεντβέντεφ έδωσε, επίσης, εντολή στον Πούτιν να προωθήσει την απομάκρυνση και όσων αξιωματούχων μετέχουν στην διοίκηση κρατικών εταιρειών πέραν της λίστας αυτής ως την 1η Οκτωβρίου, καθώς και να διασφαλίσει ότι η αντικατάστασή τους θα έχει πραγματοποιηθεί ως την ημερομηνία αυτή.