Συμβόλαιο 153 εκατ. δολαρίων συνήψε το Ιράκ με σαουδαραβικό Όμιλο Dao Al Jomaih για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 150 MW στην Βασόρα, στα νότια της χώρας, σύμφωνα με ανώτερο ιρακινό αξιωματούχο. Όπως δήλωσε, ο Haider Ali Fadhil, επικεφαλής της τοπικής Επιτροπής Επενδύσεων, ο Όμιλος θα εγκαταστήσει δύο γεννήτριες γαλλικής κατασκευής, που θα λειτουργούν με παράγωγο πετρελαίου για ηλεκτροπαραγωγή
Συμβόλαιο 153 εκατ. δολαρίων συνήψε το Ιράκ με σαουδαραβικό Όμιλο Dao Al Jomaih για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 150 MW στην Βασόρα, στα νότια της χώρας, σύμφωνα με ανώτερο ιρακινό αξιωματούχο.
 
Όπως δήλωσε, ο Haider Ali Fadhil, επικεφαλής της τοπικής Επιτροπής Επενδύσεων, ο Όμιλος θα εγκαταστήσει δύο γεννήτριες γαλλικής κατασκευής, που θα λειτουργούν με παράγωγο πετρελαίου για ηλεκτροπαραγωγή.
 
«Οι εργασίες θα χρειαστούν έξη μήνες και θα απασχολήσουν περί τους 350 Ιρακινούς», δήλωσε ο Fadhil στο DowJones.

Μετά το πέρας της κατασκευής της μονάδας, η επιχείρηση θα έχει την ευθύνη λειτουργίας της και θα πουλάει το παραγόμενο ρεύμα στην τοπική κυβέρνηση, η οποία, με τη σειρά της, θα προμηθεύει τους καταναλωτές.