Συμφωνία υπεγράφη την Πέμπτη ανάμεσα στην κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ και του διαχειριστή φυσικού αερίου της Βοσνίας (BH-Gas), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επέκταση του αγωγού προς τη Βοσνία-Εζεργοβίνη. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να «αναζητήσουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου και για την διαφοροποίηση των πηγών στη ΝΑ Ευρώπη».

Συμφωνία υπεγράφη την Πέμπτη ανάμεσα στην κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ και του διαχειριστή φυσικού αερίου της Βοσνίας ( BH- Gas), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επέκταση του αγωγού προς τη Βοσνία-Εζεργοβίνη. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να «αναζητήσουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου και για την διαφοροποίηση των πηγών στη ΝΑ Ευρώπη».

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη συμφωνία του ΤΑΡ με την Plinacro της Κροατίας, η οποία μαζί με την BH- Gas θα ενισχύσουν την υλοποίηση του ΙΑΡ, του αγωγού που θα μεταφέρει αέριο στην Κροατία, τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία.

Όσον αφορά τη χώρα μας, η κοινοπραξία του ΤΑΡ ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα τη μελέτη για τη βέλτιστη διαδρομή στο ελληνικό έδαφος.