Βελτίωση των μεγεθών της Τέρνα Ενεργειακήαναμένεται στο προσεχές μέλλονμε την επικείμενη υπογραφή νέων συμβάσεων έργων, ύψους 25 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που τοανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται στα 71 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε η διοίκηση στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

Βελτίωση των μεγεθών της Τέρνα Ενεργειακήαναμένεται στο προσεχές μέλλονμε την επικείμενη υπογραφή νέων συμβάσεων έργων, ύψους 25 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που τοανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται στα 71 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε η διοίκηση στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

Η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τις οικονομικές καταστάσεις (εταιρικές και ενοποιημένες), για τη χρήση 2010, όπως δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, καταχωρήθηκαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας και αποτυπώθηκαν αναλυτικά στην ετήσια οικονομική έκθεση, αντίγραφο της οποίας διανεμήθηκε στους παρευρισκομένους μετόχους.

Επιπλέον, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διάθεση κερδών της χρήσης 2010, σύμφωνα με την οποία δεν θα δοθεί αμοιβή στα μέλη του δ.σ. Το ποσό των 4,410 εκατ. ευρώ θα διανεμηθεί ως μέρισμα, που μεταφράζεται σε 0,040342 ευρώ ανά μετοχή. Το μέρισμα ανά μετοχή θα προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές, που κατέχει η εταιρεία και θα παρακρατηθεί φόρος 21%, όπως ορίζει ο νόμος. Ως ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος μερίσματος ορίστηκε η Δευτέρα 30 Μαΐου 2011. Δικαιούχοι μερίσματος χρήσης είναι οι μέτοχοι της εταιρείας, που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2011 (record date) και η ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος είναι η Τρίτη 7 Ιουνίου 2011. Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει με πληρώτρια τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η γενική συνέλευση αποφάσισε τα ακόλουθα:
- Εγκρίθηκε η συνέχιση καταβολής αμοιβής στα μέλη του δ.σ, Εμ. Μαραγκουδάκη, Γεώργιο Σπύρου και Γρηγ. Χαραλαμπόπουλο, για την απασχόλησή τους στην εταιρεία, πέραν των καθηκόντων τους, ως μέλη του ΔΣ και εξουσιοδότησε το δ.σ να καθορίζει το εκάστοτε ύψος της αμοιβής τους.
- Απαλλάχθηκαν ατομικά και στο σύνολό τους τα μέλη του δ.σ και ο ελεγκτής από κάθε ευθύνη ή αποζημίωση, απορρέουσα από την άσκηση των καθηκόντων τους, για τη χρήση 2010.
- Επιλέχθηκε από τα μέλη της εταιρείας "Grant Thornton" ο Γ. Δεληγιάννης ως τακτικός ελεγκτής, για τη χρήση 2010 και αναπληρωτή τον Παναγιώτη Χριστόπουλο με αμοιβή, όπως αυτή καθορίζεται από το σώμα ορκωτών ελεγκτών λογιστών και ισχύει για όλα τα μέλη του.
- Εγκρίθηκε η από 28/03/11 πρόταση του δ.σ για την τροποποίηση της χρήσης και του χρονοδιαγράμματος της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που αποφασίστηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 20/07/2007.
- Η γενική συνέλευση παρείχε την άδεια και την έγκρισή της για τη συμμετοχή μελών του δ.σ και διευθυντικών στελεχών της εταιρείας στη διοίκηση εταιρειών, οι οποίες συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την εταιρεία.
- Επί του θέματος "Διάφορες ανακοινώσεις, εγκρίσεις και συζήτηση θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος", δεν προτάθηκαν θέματα προς έγκριση και λήψη αποφάσεων. Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε στα έργα και την πορεία της, εγκρίσεις αδειοδοτήσεις και λοιπά θέματα, που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της. Επίσης, η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους παριστάμενους μετόχους ότι έχει ήδη εγκριθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ο Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης.