Κατά την ετήσια συντήρηση του πέμπτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι της Βουλγαρίας, διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση ραδιενεργού ευγενούς αερίου στο σφραγισμένο τμήμα του, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης του αερίου ξένου (Xe-133).

Κατά την ετήσια συντήρηση του πέμπτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι της Βουλγαρίας, διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση ραδιενεργού ευγενούς αερίου στο σφραγισμένο τμήμα του, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης του αερίου ξένου ( Xe-133).

Όλες οι εργασίες διακόπηκαν και οι εργάτες εγκατέλειψαν προσωρινά την περιοχή. Παράλληλα λήφθηκαν μέτρα για τη μείωση της ραδιενέργειας, ενώ η ακτινοβολία γάμα έφτασε το 10% του επιτρεπόμενου ορίου, όπως ανακοινώθηκε.

Το περιστατικό δεν θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντικό ή απειλητικό, δεν παύει όμως να αποτελεί κακό δείγμα σε μια περίοδο που οι βουλγαρικές αρχές διαβεβαιώνουν για την ασφαλή λειτουργία του σταθμού.