Ο οίκος Moody’s, επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση“A2” και τη βραχυπρόθεσμη “Prime-1” της Enel SpA (Enel), συμπληρώνοντας την έκθεση για μια πιθανή υποβάθμιση που είχε αρχικά εισηγηθεί στις 16 Δεκεμβρίου, 2010. Η πρόβλεψη είναι σταθερή.

Ο οίκος Moodys, επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση“ A2” και τη βραχυπρόθεσμη “ Prime-1” της Enel SpA ( Enel), συμπληρώνοντας την έκθεση για μια πιθανή υποβάθμιση που είχε αρχικά εισηγηθεί στις 16 Δεκεμβρίου, 2010. Η πρόβλεψη είναι σταθερή.

 

Η γνωμάτευση της Moodys βασίζεται στη σταθερή πρόοδο που σημειώθηκε στην Ισπανία από τις αρχές του 2011, αναφορικά με την αντιμετώπιση του ελλείμματος από την τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας –και τις σχετικές ευνοϊκές συνέπειες για τα οικονομικά έσοδα της θυγατρικής Endesa- καθώς και στα σταθερά επιχειρησιακά αποτελέσματα του Ομίλου της Enel για το 2010.

 

Ο οίκος Moodys θεωρεί ότι η σταθεροποίηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Enel, μπορεί, επιπλέον, να ευνοηθεί από την ικανότητα του Ομίλου να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους -που ανακοινώθηκαν στην αγορά στο πλαίσιο της παρουσίασης του στρατηγικού πλάνου 2011-2015- μέσω ενός ελεγχόμενου προγράμματος κεφαλαιακών δαπανών και της ανάπτυξης των λειτουργικών δραστηριοτήτων και των ελεύθερων ταμειακών ροών, που θα επιτρέψουν την περαιτέρω μείωση του χρέους.