O Pierre-Pascal Urbon εκλέχτηκε ως ο νέος Chief Executive Officer της SMA Solar Technology AG (SMA/FWB: S92). Κατέχοντας ήδη τη θέση του Chief Financial Officer στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Pierre-Pascal Urbon θα αναλάβει επιπρόσθετα τα καθήκοντα του Chief Executive Officer, διαδεχόμενος τον Guenther Cramer, ιδρυτικό μέλος της SMA Solar Technology

O Pierre-Pascal Urbon εκλέχτηκε ως ο νέος Chief Executive Officer της SMA Solar Technology AG ( SMA / FWB : S 92). Κατέχοντας ήδη τη θέση του Chief Financial Officer στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Pierre- Pascal Urbon θα αναλάβει επιπρόσθετα τα καθήκοντα του Chief Executive Officer, διαδεχόμενος τον Guenther Cramer, ιδρυτικό μέλος της SMA Solar Technology, ο οποίος θα αποτελεί πλέον μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η επίσημη ανάθεση καθηκόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Μαΐου 2011, στην ετήσια Γενική Συνέλευση.

«Η εκλογή του νέου CEO και η προγραμματισμένη μετακίνηση των δυο ιδρυτών της εταιρείας, Günther Cramer and Peter Drews, στο Εποπτικό Συμβούλιο, σηματοδοτεί την επόμενη φάση στη στρατηγική διαδοχής του Διοικητικού Συμβουλίου της SMA και έτσι ολοκληρώνεται «η αλλαγή γενεών» που σχεδιάζουμε προσεκτικά εδώ και πολλά χρόνια», εξηγεί ο Günther Cramer, ιδρυτής της SMA. «Συμπληρώνοντας 30 χρόνια ως υπεύθυνοι για τις λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας, ο συνάδελφός μου, Peter Drews, και εγώ θα υποβάλλουμε υποψηφιότητα για το Εποπτικό Συμβούλιο στην επόμενη Γενική Συνέλευση, όπως έχει προγραμματιστεί. Παραμένουμε και οι δύο αφοσιωμένοι στην SMA και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ομάδα σε συμβουλευτικό επίπεδο».

 

Ο Pierre-Pascal Urbon (40) αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2009 με ευθύνη την Οικονομική Διαχείριση, το Νομικό Τμήμα καθώς και τις Σχέσεις Επενδυτών. Εργάζεται στην SMA από το 2005 και το 2006 ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και από το 1997 έως το 2005 εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Κατάγεται από την Ανατολική Βεστφαλία, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

«Με τον Pierre-Pascal Urbon η SMA αποκτά έναν νέο CEO που προέρχεται από τα υφιστάμενα στελέχη της εταιρείας. Έχει συμβάλλει ουσιαστικά ώστε να φτάσει η εταιρεία εδώ που βρίσκεται σήμερα και θα συνεχίσει να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Pierre-Pascal Urbon ήταν υπεύθυνος για την προώθηση της διεθνοποίησης της SMA και επιπλέον υποστήριξε σημαντικά την είσοδό της στο χρηματιστήριο. Η πλούσια εμπειρία του στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών, στη λειτουργική διαχείριση επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και στις διεθνείς αγορές φωτοβολταϊκών συστημάτων θα αξιοποιηθεί, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του στο Διοικητικό Συμβούλιο και την υπόλοιπη διεθνή ομάδα της SMA, ώστε να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας», αναφέρει ο Günther Cramer.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν αναλάβει σημαντικά καθήκοντα εδώ και πολλά χρόνια στην SMA και αποτελούν μια πολύ καλά δομημένη ομάδα. Από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 26 Μαΐου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη: Jürgen Dolle (Chief Human Resources Officer), Roland Grebe (Chief Technology Officer), Uwe Hertel (Chief Operating Officer), Pierre-Pascal Urbon (CEO and Chief Financial Officer), και τον Marko Werner (Chief Sales and Marketing Officer).