Η εταιρεία Enfinity του Βελγίου ξεκίνησε να κατασκευάζει το μεγαλύτερο φ/β πάρκο της Γαλλίας, ισχύος 100 MW, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του έτους που διανύουμε. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του, στο Les Mées της επαρχίας Alpes-de-Haute-Provence, το οποίο έχει ισχύ 18,2 MW και θα καλύπτει τις ανάγκες 8.000 νοικοκυριών της περιοχής με καθαρή ενέργεια.

Η εταιρεία Enfinity του Βελγίου ξεκίνησε να κατασκευάζει το μεγαλύτερο φ/β πάρκο της Γαλλίας, ισχύος 100 MW, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του έτους που διανύουμε. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του, στο Les Mé es της επαρχίας Alpes- de- Haute- Provence, το οποίο έχει ισχύ 18,2 MW και θα καλύπτει τις ανάγκες 8.000 νοικοκυριών της περιοχής με καθαρή ενέργεια.

Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ και η εταιρεία στάθηκε ιδιαίτερα στο περιβαλλοντικό σκέλος του έργου, καθώς εκπόνησε ειδική μελέτη για την προστασία της φύσης στην συγκεκριμένη περιοχή. Στα πλαίσια αυτά, το έργο υλοποιήθηκε δίχως την εγκατάσταση τσιμεντένιων βάσεων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στο περιβάλλον. Τέλος, χαρακτηριστικό είναι ότι το πάρκο όταν ολοκληρωθεί θα καλύπτει 100 εκτάρια γης.