Προβλέψεις για τεράστια αύξηση της ζήτησης του φυσικού αερίου, σε επίπεδα που, μετά το 2025, θα ξεπεράσουν αυτά του άνθρακα, ενώ το 2035 θα συναγωνίζονται αυτά του αργού, διατυπώνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας σε πρόσφατη έκθεσή του. Εξάλλου, η έκθεση θεωρεί ότι οι όποιες ελλείψεις στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας εξαιτίας της Φουκουσίμα, θα αντισταθμιστούν από το φυσικό αέριο, ενώ προβλέπει ότι η Αυστραλία θα έχει καταστεί, ως το 2020, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο
Προβλέψεις για τεράστια αύξηση της ζήτησης του φυσικού αερίου, σε επίπεδα που, μετά το 2025, θα ξεπεράσουν αυτά του άνθρακα, ενώ το 2035 θα συναγωνίζονται αυτά του αργού, διατυπώνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας σε πρόσφατη έκθεσή του. Εξάλλου, η έκθεση θεωρεί ότι οι όποιες ελλείψεις στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας εξαιτίας της Φουκουσίμα, θα αντισταθμιστούν από το φυσικό αέριο, ενώ προβλέπει ότι η Αυστραλία θα έχει καταστεί, ως το 2020, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, συναγωνιζόμενη το Κατάρ.

Συγκεκριμένα, ο ΙΕΑ εκτιμά «ότι η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου θα ξεπεράσει αυτήν του άνθρακα λίγο μετά το 2025 και θα πλησιάσει τη ζήτηση για πετρέλαιο γύρω στο 2035». Εξάλλου, θεωρεί ότι, χάρη στην απότομη άνοδος της ζήτησης για φυσικό αέριο, θα λάβει τέλος ο κορεσμός που παρατηρείται σήμερα. Αυτό θα συμβεί, κατά τον ΙΕΑ, ως το 2015, οπότε και η ζήτηση θα αρχίσει να ξεπερνά την προσφορά.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η εκτίναξη της ζήτησης για φυσικό αέριο θα προέλθει από έντονη αύξηση της παραγωγής με νέες μεθόδους κυρίως στην Κίνα, την Αυστραλία και την Βόρεια Αμερική, αλλά και λόγω της μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.