Στα 84 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές ζημίες των πέντε ελληνικών εταιρειών χαλυβουργίας το 2010. Έτσι, ο ελληνικός κλάδος της παραγωγής χάλυβα εμφανίζει μία πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με το 2009, οπότε οι ζημίες ήταν 43% μεγαλύτερες. Αιτία της ανάκαμψης είναι η βελτίωση των τιμών των προϊόντων τους και η διεύρυνση των εξαγωγών τους, σε συνθήκες μεγαλύτερης συρρίκνωσης της εγχώριας ζήτησης

Στα 84 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές ζημίες των πέντε ελληνικών εταιρειών χαλυβουργίας το 2010. Έτσι, ο ελληνικός κλάδος της παραγωγής χάλυβα εμφανίζει μία πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με το 2009, οπότε οι ζημίες ήταν 43% μεγαλύτερες. Αιτία της ανάκαμψης είναι η βελτίωση των τιμών των προϊόντων τους και η διεύρυνση των εξαγωγών τους, σε συνθήκες μεγαλύτερης συρρίκνωσης της εγχώριας ζήτησης.

Αναλυτικότερα, τα έσοδά τους αυξήθηκαν κατά 151 εκατ. ευρώ, στο επίπεδο του 1,08 δισ. ευρώ, ενώ το 2009 είχαν μειωθεί κατά 959 εκατ. ευρώ. Οι ζημιές τους το 2009 είχαν ανέλθει σε 148,1 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα αυτή προκύπτει από την επεξεργασία των ισολογισμών των πέντε ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων.