Η Rosatom δεν έχει λάβει καμία πρόταση από τη Βουλγαρία για τρίμηνο πάγωμα των συνομιλιών για το έργο του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε». Αυτό δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής επιχείρησης, Σεργκέι Κιριένκο, στην σχετική ερώτηση του ανταποκριτή της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας στη Μόσχα, Βάσκο Μιχάιλοφ.
Η Rosatom δεν έχει λάβει καμία πρόταση από τη Βουλγαρία για τρίμηνο πάγωμα των συνομιλιών για το έργο του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε». Αυτό δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής επιχείρησης, Σεργκέι Κιριένκο, στην σχετική ερώτηση του ανταποκριτή της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας στη Μόσχα, Βάσκο Μιχάιλοφ.

Η ρωσική πλευρά δεν έχει διακόψει τα κατασκευαστικά έργα στο εργοτάξιο του σταθμού και συνεχίζει να δαπανά μεγάλα ποσά στο έργο, διευκρίνισε ο κ. Κιριένκο.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαρτίου η ρωσική Atomstroyexport και η Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας υπέγραψαν μνημόνιο με το οποίο ανέβαλαν την συνέχιση των κατασκευαστικών έργων μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Πριν μια εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Τράιτσο Τράικοφ, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη ρωσική πλευρά τρεις ακόμη μήνες για την αξιολόγηση της τιμής και της ασφάλειας του πυρηνικού σταθμού.