Η κρατική κινεζική CNPC ανακοίνωσε σήμερα ότι ετέθη σήμερα σε λειτουργία του πετρελαϊκού πεδίου Αχντάμπ στο κεντρικό Ιράκ, στην περιοχή Ουασίτ. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του πεδίου υπολογίζεται σε 3 εκατ. μετρικούς τόνους ή 60.000 βαρέλια την ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι η CNPC απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης (αξίας 3 δις δολ.) του πεδίου πριν 2 χρόνια. Επρόκειτο για την πρώτη συμφωνία εκμετάλλευσης πετρελαίου στο Ιράκ μετά την πτώση του Σαντάμ το 2003

Η κρατική κινεζική CNPC ανακοίνωσε σήμερα ότι ετέθη σήμερα σε λειτουργία του πετρελαϊκού πεδίου Αχντάμπ στο κεντρικό Ιράκ, στην περιοχή Ουασίτ. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του πεδίου υπολογίζεται σε 3 εκατ. μετρικούς τόνους ή 60.000 βαρέλια την ημέρα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η CNPC απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης (αξίας 3 δις δολ.) του πεδίου πριν 2 χρόνια. Επρόκειτο για την πρώτη συμφωνία εκμετάλλευσης πετρελαίου στο Ιράκ μετά την πτώση του Σαντάμ το 2003.

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό πετρελαίου της χώρας, Abdul Kareem Luaiby, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εξαγωγή της παραγωγής του εν λόγω πεδίου πρόκειται να αρχίσει τον Ιούλιο. Οι αρχικές εξαγωγές υπολογίζονται σε 60.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ αναμένεται να διπλασιαστούν ως το τέλος του 2011.