Το ρουμανικό δημόσιο έχασε υπόθεση εκδίκασης αγωγής εις βάρος της Rompetrol, της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας σχετικά με οφειλές άνω των 500 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ρουμανικός όμιλος. Η Rompetrol ελέγχεται από την εταιρεία πετρελαίου του Καζακστάν, KazMunaiGas

Το ρουμανικό δημόσιο έχασε υπόθεση εκδίκασης αγωγής εις βάρος της Rompetrol, της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας σχετικά με οφειλές άνω των 500 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ρουμανικός όμιλος. Η Rompetrol ελέγχεται από την εταιρεία πετρελαίου του Καζακστάν, KazMunaiGas.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Κοστάντζας απεφάνθη ότι η Rompetrol έχει εξοφλήσι το εν λόγω χρέος. Η κυβέρνηση της χώρας, η οποία έχει περιθώριο 15 ημερών για την άσκηση έφεσης, δεν έχει ακόμη σχολιάσει την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2010, η Rompetrol είχε ανακοινώσει ότι είχε μετατρέψει σε μετοχές χρέος της το οποίο αναγόταν στο 2003, εκχωρώντας έτσι στο ρουμανικό δημόσιο το 44,69% της διυλιστικής Petromidia, συμφερόντων Rompetrol. Η κυβέρνηση της χώρας, η οποία αντιμετώπιζε την εποχή εκείνη σοβαρό πρόβλημα χρέους, χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση και επέμεινε στην αποπληρωμή της οφειλής τοις μετρητοίς. Σήμερα το μερίδιο αυτό, το οποίο κατέχεται από το ρουμανικό δημόσιο, αντιστοιχεί στο ήμισυ της αξίας του χρέους της Rompetrol.