Tην πρόταση της διοίκησης για καταβολή μερίσματος 45 λεπτών ανά μετοχή ενέκρινε η χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων στα «Ελληνικά Πετρέλαια». Συγκεκριμένα, το μέρισμα που θα διανεμηθεί τώρα ανέρχεται σε 30 λεπτά ανά μετοχή, καθώς ήδη έχει καταβληθεί προμέρισμα 15 λεπτά ανά μετοχή. Επίσης, η πτώση της εσωτερικής κατανάλωσης καυσίμων κατά επιπλέον 10% οδηγεί τα ΕΛΠΕ σε δραστηριοποίηση στις αγορές του εξωτερικού

Tην πρόταση της διοίκησης για καταβολή μερίσματος 45 λεπτών ανά μετοχή ενέκρινε η χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων στα «Ελληνικά Πετρέλαια». Συγκεκριμένα, το μέρισμα που θα διανεμηθεί τώρα ανέρχεται σε 30 λεπτά ανά μετοχή, καθώς ήδη έχει καταβληθεί προμέρισμα 15 λεπτά ανά μετοχή.

Επίσης, η πτώση της εσωτερικής κατανάλωσης καυσίμων κατά επιπλέον 10% οδηγεί τα ΕΛΠΕ σε δραστηριοποίηση στις αγορές του εξωτερικού και ολοκλήρωση της επένδυσης αναβάθμισης των διυλιστηρίων στην Ελευσίνα, όπως δήλωσε στη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Γιάννης Κωστόπουλος.

Ωστόσο, εντός του 2011 οι πωλήσεις στην αδασμολόγητη αγορά και στη διεθνή αγορά δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου (1%). Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, το 2010 οι εξαγωγές του ομίλου αυξήθηκαν 30%, φτάνοντας στα 2,2 εκατ. τόνους.