Από 3.000 περίπου φωτοβολταϊκά πανέλα αποτελείται το ηλιακό πάρκο στο Howbery του Oxfordshire, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σταθμό παραγωγής ηλιακής ενέργειας στη Βρετανία. Το πάρκο ετέθη τις τελευταίες ημέρες σε λειτουργία και αναμένεται να παράγει πάνω από 682MWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Ιδιοκτήτες του είναι μια σειρά εταιριών οι οποίες με ειδίκευση στην εφαρμοσμένη μηχανική και την περιβαλλοντική έρευνα.

Από 3.000 περίπου φωτοβολταϊκά πανέλα αποτελείται το ηλιακό πάρκο στο Howbery του Oxfordshire, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σταθμό παραγωγής ηλιακής ενέργειας στη Βρετανία. Το πάρκο ετέθη τις τελευταίες ημέρες σε λειτουργία και αναμένεται να παράγει πάνω από 682MWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Ιδιοκτήτες του είναι μια σειρά εταιριών οι οποίες με ειδίκευση στην εφαρμοσμένη μηχανική και την περιβαλλοντική έρευνα. Η παραγόμενη ενέργεια καλύπτει συνολικά το 25% των αναγκών του επιχειρηματικού πάρκου του Howbery, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται 350 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του επιχειρηματικού πάρκου, Derry Newman, το σύστημα Howbery δείχνει το σοβαρό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ηλιακή ενέργεια σο ενεργειακό μείγμα της Βρετανίας.