Ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, Βάλντεμαρ Πάβλακ, ανακοίνωσε στα τέλη Ιουνίου ότι η εταιρεία 3Legs Resources ανακάλυψε υψηλές ποσότητες μη συμβατικού φυσικού αερίου στο έδαφος της χώρας. Τα κοιτάσματα βρίσκονται στην περιοχή του Λέμπιεν στη βόρεια Πολωνία και αποτελούν την αρχή για το φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, Βάλντεμαρ Πάβλακ, ανακοίνωσε στα τέλη Ιουνίου ότι η εταιρεία 3 Legs Resources ανακάλυψε υψηλές ποσότητες μη συμβατικού φυσικού αερίου στο έδαφος της χώρας. Τα κοιτάσματα βρίσκονται στην περιοχή του Λέμπιεν στη βόρεια Πολωνία και αποτελούν την αρχή για το φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Η αμερικανική ΕΙΑ είχε αναφέρει τον Απρίλιο ότι τα πιθανά αποθέματα της Πολωνίας στο μη συμβατικό αέριο εκτιμώνται σε 5,3 δις κ.μ., τα μεγαλύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Μάλιστα, οι ποσότητες αυτές είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες της Πολωνίας για τα επόμενα 300 χρόνια.

Ο κ. Πάβλακ πάντως πρόσθεσε ότι η διαδικασία εκμετάλλευσης είναι χρονοβόρος και δυσχερής. Θα απαιτούνταν τουλάχιστον 3.000 γεωτρήσεις για να μπορέσει η Πολωνία να αναπληρώσει με τον τρόπο αυτό τις εισαγωγές της από τη Ρωσία.