Η γερμανική βουλή έδωσε το πράσινο φως για την δοκιμή της τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS), η οποία επιτρέπει στους θερμικούς σταθμούς να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους. Την Πέμπτη, οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν με ψήφους 306-266 τη σχετική ρύθμιση, γεγονός που φανερώνει την διχογνωμία που επικρατεί εντός της γερμανικής κοινωνίας για τη συγκεκριμένη μορφή τεχνολογίας.

Η γερμανική βουλή έδωσε το πράσινο φως για την δοκιμή της τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα ( CCS), η οποία επιτρέπει στους θερμικούς σταθμούς να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους. Την Πέμπτη, οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν με ψήφους 306-266 τη σχετική ρύθμιση, γεγονός που φανερώνει την διχογνωμία που επικρατεί εντός της γερμανικής κοινωνίας για τη συγκεκριμένη μορφή τεχνολογίας.

Αρκετοί κάτοικοι εναντιώνονται στην εγκατάσταση συστημάτων CCS στην περιοχή τους, καθώς τα θεωρούν επικίνδυνα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Ο Γενς Κέπεν, μέλος των χριστιανοδημοκρατών, παραπονέθηκε για την «τρομολαγνεία» που υπάρχει στη χώρα και τόνισε ότι δίχως το CCS, ο σκοπός της διατήρησης της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε 2 βαθμούς Κελσίου δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαθίας Μίρσχε, μέλος της κεντροαριστεράς, προειδοποίησε για τους κινδύνους, λέγοντας ότι το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα.

Εκτός όμως από τους Γερμανούς πολιτικούς, διχασμένες εμφανίζονται και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς η Greenpeace και η BUND απορρίπτουν τη δέσμευση άνθρακα, ενώ η WWF την επικροτεί.