Επίθεση σαμποτέρ δέχθηκε σήμερα ο σταθμός διανομής αιγυπτιακού αγωγού στο βόρειο Σινά. Πρόκειται για τον αγωγό που προμηθεύει φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία. Το αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ μεταδίδει μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι αναφέρουν ότι οι επιτιθέμενοι τραυμάτισαν τον φρουρό ασφαλείας του σταθμού και μερικά μέλη της οικογένειάς του. Οι φλόγες από το σταθμό φαίνονται από απόσταση 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την τηλεόραση

Επίθεση σαμποτέρ δέχθηκε σήμερα ο σταθμός διανομής αιγυπτιακού αγωγού στο βόρειο Σινά. Πρόκειται για τον αγωγό που προμηθεύει φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία. Το αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ μεταδίδει μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι αναφέρουν ότι οι επιτιθέμενοι τραυμάτισαν τον φρουρό ασφαλείας του σταθμού και μερικά μέλη της οικογένειάς του. Οι φλόγες από το σταθμό φαίνονται από απόσταση 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την τηλεόραση.

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση κατά τη διάρκεια του 2011 εναντίον εγκαταστάσεων μέσω των οποίων το Ισραήλ προμηθεύεται αιγυπτιακό φυσικό αέριο. Η σημερινή επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη αλ-Άρις, έρχεται σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία η Αίγυπτος επιχειρεί να αναδιαπραγματευτεί τις τιμές του αερίου με το Ισραήλ και την Ιορδανία, καθώς ανάμεσα στις κατηγορίες προς τον παραιτηθέντα πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ περιλαμβάνονται και αιτιάσεις για διαφθορά σχετικά με την πώληση αερίου στο Ισραήλ σε τιμές κάτω απ' αυτές τις αγοράς.

 

Από την πλευρά του, ωστόσο, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι πληρώνει τις τιμές τις αγοράς. Η Αίγυπτος προμηθεύει το 43% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στο Ισραήλ, όπου το 40% του ηλεκτρικού παράγεται απ' αυτή την πηγή ενέργειας.