Η Repower Italia, θυγατρική της γερμανικής REpower, έφτασε πλέον τα 500MW εγκατεστημένης ισχύος σε αιολικά πάρκα στην Ιταλία. Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 13% στην αγορά αιολικών της γειτονικής χώρας, με βάση τα στοιχεία του 2010 και είναι μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ανεμογεννητριών.

Η Repower Italia, θυγατρική της γερμανικής REpower, έφτασε πλέον τα 500 MW εγκατεστημένης ισχύος σε αιολικά πάρκα στην Ιταλία. Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 13% στην αγορά αιολικών της γειτονικής χώρας, με βάση τα στοιχεία του 2010 και είναι μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ανεμογεννητριών.

Το ορόσημο των 500 MW ξεπεράστηκε με την υλοποίηση του αιολικού πάρκου Τζινέστρα στην Καμπάνια, στα δυτικά της Ιταλίας. Παράλληλα, η REpower ανακοίνωσε πως έχει λάβει παραγγελίες για 110 MW ανεμογεννητριών, γεγονός που δημιουργεί θετικές προοπτικές για τη συνέχεια.

Ο κ. Κάρλο Σκιαπαρέλι, διευθυντής της REpower Italia, δήλωσε σχετικά ότι «η επιτυχία μας στην Ιταλία στηρίζεται σε ορισμένους βασικούς παράγοντες, όπως η ποιότητα των προϊόντων μας. Στην κατηγορία των ανεμογεννητριών των 2 MW, το σύστημα ΜΜ92 είναι το καλύτερο για τις ιταλικές συνθήκες».