Σύμφωνα με την κρατική επιχείρηση φυσικού αερίου του Ιράν (NIGC), η Τεχεράνη από κοινού με την Συρία και το Ιράκ, πρόκειται να υπογράψουν σύντομα μια συμφωνία για την εξαγωγή αερίου από το κοίτασμα South Pars και τη μεταφορά του. «Με τον τρόπο αυτό θα επιτραπεί η μεταφορά αερίου από τις νέες φάσεις ανάπτυξης του κοιτάσματος προς τον Λίβανο και τη Μεσόγειο, μέσω του Ιράκ και της Συρίας», τόνισε ο επικεφαλής της NIGC, Τζαβάντ Όουτζι.

Σύμφωνα με την κρατική επιχείρηση φυσικού αερίου του Ιράν ( NIGC), η Τεχεράνη από κοινού με την Συρία και το Ιράκ, πρόκειται να υπογράψουν σύντομα μια συμφωνία για την εξαγωγή αερίου από το κοίτασμα South Pars και τη μεταφορά του. «Με τον τρόπο αυτό θα επιτραπεί η μεταφορά αερίου από τις νέες φάσεις ανάπτυξης του κοιτάσματος προς τον Λίβανο και τη Μεσόγειο, μέσω του Ιράκ και της Συρίας», τόνισε ο επικεφαλής της NIGC, Τζαβάντ Όουτζι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις με τη Συρία και το Ιράκ, ενώ αντιθέτως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με την Ιορδανία, παρά την φημολογία που επικρατεί τελευταία.