Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη τη χρηματοδότηση 183 νέων έργων, υπό το πρόγραμμα LIFE+, το περιβαλλοντικό ταμείο της Ε.Ε. Τα έργα αφορούν όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και καλύπτουν δράσεις στους τομείς της διατήρησης της φύσης, των κλιματικών μεταβολών, της καθαρής τεχνολογίας, της περιβαλλοντικής πολιτικής και της ενημέρωσης και επικοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη τη χρηματοδότηση 183 νέων έργων, υπό το πρόγραμμα LIFE+, το περιβαλλοντικό ταμείο της Ε.Ε. Τα έργα αφορούν όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και καλύπτουν δράσεις στους τομείς της διατήρησης της φύσης, των κλιματικών μεταβολών, της καθαρής τεχνολογίας, της περιβαλλοντικής πολιτικής και της ενημέρωσης και επικοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα. Συνολικά, αντιπροσωπεύουν επένδυση περίπου 530 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η Ε.Ε. θα συνεισφέρει 244 εκατ. ευρώ.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιάνεζ Ποτότσνικ δήλωσε: «Το πρόγραμμα LIFE+ διατηρεί τη χρηματοδοτική στήριξή του για υψηλής ποιότητας καινοτόμα έργα με υψηλή προστιθέμενη αξία για την Ε.Ε. Τα νέα αυτά έργα όχι μόνο θα αποτελέσουν μια σημαντική συνεισφορά στη διατήρηση της φύσης και στη βελτίωση του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των κλιματικών μεταβολών, αλλά θα συμβάλουν, επίσης, και στην ανά την Ευρώπη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα καίριας σημασίας περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως είναι ο διαχωρισμός της ανάπτυξης από τη χρήση των φυσικών πόρων».