Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η Aegean Marine Petroleum, η οποία είναι εισηγμένη στο NYSE και ειδικεύεται στον εφοδιασμό καυσίμων. Διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα αφορά μέχρι 2 εκατ. μετοχές και μπορεί να ανανεωθεί μετά την παρέλευση 12 μηνών.

Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η Aegean Marine Petroleum, η οποία είναι εισηγμένη στο NYSE και ειδικεύεται στον εφοδιασμό καυσίμων. Διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα αφορά μέχρι 2 εκατ. μετοχές και μπορεί να ανανεωθεί μετά την παρέλευση 12 μηνών. Η αγορά των μετοχών θα γίνεται στις τρέχουσες τιμές, ενώ η έναρξη του προγράμματος θα αποφασισθεί από ειδική επιτροπή που θα συστήσει η εταιρεία.

Επιπλέον, η Aegean Marine Petroleum ανακοίνωσε την έναρξη δραστηριότητας και στο Παναμά, ανεβάζοντας σε 19 τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, παρέχοντας υπηρεσίες ανεφοδιασμού των πλοίων με καύσιμα.

Η εταιρεία παρουσίασε στο σ’ τρίμηνο του 2011 καθαρά έσοδα ύψους 68,2 εκατ. δολαρίων έναντι 55,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2010 και καθαρά κέρδη 4 εκατ. δολάρια, έναντι 14,1 εκατ. δολαρίων πέρυσι, το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων η εταιρεία το πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό 58,5%. Ειδικότερα, οι πωλήσεις έφτασαν τους 2,72 εκατ. μετρικούς τόνους από 1,72 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.